Otthonában lőtték fejbe az ukrán biztonsági szolgálat egyik területi vezetőjét

2022. augusztus 21. – 14:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt az ukrán biztonsági szolgálat egyik területi vezetője, Olekszandr Nakonyecsnij, akinek felesége arról számolt be, hogy Kropivnickij városban lévő lakásukban szombat este az egyik helyiségből lövést hallott, majd holtan találta a férjét. Mindezt az ukrán főügyészség által kiadott közleményben lehet olvasni.

Az MTI híre szerint a rendőrség vizsgálatot indított Nakonyecsnij halála körülményeinek kiderítésére, bár ez ügyben semmi egyéb feltételezést nem tettek hozzá. Andrij Lavrusz helyi képviselő annyit közölt Telegramon, hogy Nakonyecsnijt fejbe lőtték.

Kropivnickij az ország középső részén lévő Kirovohradi terület székhelye, ennek a területnek az SZBU-vezetője volt a férfi tavaly óta. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök júliusban menesztette az SZBU országos parancsnokát, Ivan Bakanovot, mert nem volt vele elégedett az orosz kémek és kollaboránsok elleni küzdelemben. Zelenszkij akkor bejelentette egyúttal, hogy általában felülvizsgálják az SZBU tisztviselői gárdáját. A korábbi hónapokban is bocsátottak el többeket közülük.

(MTI)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!