Autóba rejtett bomba végzett Putyin ideológusának lányával

2022. augusztus 21. – 08:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat este meghalt Darja Dugina, annak az Alekszander Duginnak lánya, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök fő ideológusaként tartanak számon. Dugina egyébként maga is közszereplő volt, politikai kommentátorként dolgozott, és az Ukrajna elleni háború nagy támogatója volt.

Az ukrán Nexta szerint Duginával egy, az autójába rejtett bomba végzett egy Moszkvához közeli településen. Nő azonnal életét vesztette, a valódi célpont viszont minden bizonnyal az apja lehetett. Dugin és lánya ugyanis együtt vettek részt egy szombat esti eseményen, a férfi viszont az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy átengedi az autóját a lányának, ő pedig egy másik kocsival megy a helyszínre, legalábbis a TASZSZ orosz hírügynökség információi szerint a felrobbant autó is Duginé volt.

Fotó: Investigative Committee of Russia / Reuters
Fotó: Investigative Committee of Russia / Reuters

Alekszander Dugin a 444 cikke szerint befolyásos ideológusnak számít Putyin köreiben – bár a valós szerepéről vita van az Oroszország-szakértők között, egyesek szerint csak elhitette magáról, hogy mennyire befolyásos –, a nézetei az orosz propaganda mellett más európai szélsőjobboldali szövegekben is felbukkannak. A lap korábban arról írt, hogy Orbán Viktor tőle tanulhatta a nihilistázást is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!