Olena Zelenszka: Bucsa után megértettük, hogy a háború célja mindannyiunk kiirtása

2022. július 27. – 13:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú portrét közölt az ukrán elnök feleségéről a Vogue, Olena Zelenszka a magazinnak beszélt a háborúról, Zelenszkij elnökhöz fűződő kapcsolatáról és arról is, hogy miért utazott nemrég inkognitóban Washingtonba. „Valami olyasmit kérek, amit sosem akartam kérni: fegyvereket kérek – olyan fegyvereket, amelyeket nem arra használnának, hogy háborút folytassanak valaki más földjén, hanem arra, hogy megvédjék az otthonukat és a jogot, hogy abban az otthonban élve ébredjenek fel” – mondta Olena Zelenszka miközben egy négyéves, Down-szindrómás gyerek fotóját mutatta nem hivatalos látogatásán az Egyesült Államokban, amikor találkozott Joe Biden amerikai elnökkel, Jill Biden first ladyvel és Antony Blinken külügyminiszterrel.

Olena Zelenszka a magazinnak hosszan beszélt arról is, a háború első pár hetében meg voltak döbbenve azon, ami történik.

Bucsa után megértettük, hogy ennek a háborúnak a célja mindannyiunk kiirtása. Ez a megsemmisítés háborúja

– mondta az ukrán first lady. Zelenszka beszélt arról is, hogy korábban tudatosan maradt a háttérben és szerepelt keveset nyilvánosan, de a háború miatt a frontdiplomácia felé fordult. A Vogue-nak azt is mondta, hogy ukrán nők tízezrei harcolnak az országért a háborúban. A cikkhez a fényképeket a portréi révén világhírű Annie Leibovitz készítette, köztük ezt a nagyon erős képet a házaspárról:

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!