Putyin szerint gusztustalan látvány lett volna, ha levetkőznek a meztelen felsőtestén gúnyolódó G7-vezetők

2022. június 30. – 10:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha nem is a legfontosabb, de mindenképpen a legszórakoztatóbb frontja az egyébként cseppet sem szórakoztató ukrajnai konfliktusnak, ahogy a világ legfontosabb vezetői úgy szólogatnak be egymás meztelen testére, mint az egymást bullyingoló kisiskolások.

Az első humorbombát a G7 vezetői robbantották néhány napja, amikor a találkozójuk elején azzal poénkodtak, hogy a nagy melegben talán le kéne vetkőzniuk, hogy megmutassák a világnak, hogy keményebbek, mint Vlagyimir Putyin. Ha ebből még nem lett volna egyértelmű, az orosz elnök jellegzetesen macsós, félmeztelenül prezentált médiaszerepléseire utalnak, a biztonság kedvéért Justin Trudeau kanadai miniszterelnök még azt is bedobta, hogy esetleg lóháton is lovagolhatnának félmeztelenül, mint ahogy Putyin olyan emlékezetes módon tette egy bő évtizeddel ezelőtt:

Az ikonikus lovas fotó 2009-ből – Fotó: Alekszej Druzsinyin / RIA Novosztyi / Reuters
Az ikonikus lovas fotó 2009-ből – Fotó: Alekszej Druzsinyin / RIA Novosztyi / Reuters

Erre a kedélyes putyinozásra reagált most maga Vlagyimir Putyin, hasonló szellemben, még ha kicsit nyersebben is:

„Nem tudom, hogyan akartak levetkőzni, derékig vagy a derék alatt, de szerintem undorító látvány lenne.”

Ennél egy fokkal elegánsabban hozzátette azt is, hogy egyetért a néhai orosz költő, Alekszandr Puskin szavaival, aki az elnök szabad idézése szerint azt mondta, egy emberben mindent harmonikusan kell fejleszteni, a lelket és a testet is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!