Klicsko: Ébresztő fiúk, utánunk ti jöttök!

2022. június 28. – 22:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vitalij Klicsko, egykori nehézsúlyú bokszvilágbajnok, jelenleg Kijev polgármestere (akinek sportolói és politikai karrierjéről itt írtunk részletesen) Madridban, a NATO-csúcstalálkozó helyszíne előtt nyilatkozott a sajtónak, és rajtuk keresztül üzent a katonai szövetség tagállami vezetőinek:

Ébresztő, fiúk! Ti lesztek a következők, egy pillanat alatt a ti ajtótokon is ott kopogtat majd [Oroszország].

Vitalij Klicsko öt évvel fiatalabb testvérével, Volodomirral közösen egyébként nem a kedden kezdődő NATO-csúcson, hanem a csúcstalálkozóval párhuzamosan zajló, nagy védelmi kutatóintézetek által szervezett fórumon vesz részt, és nem tervez találkozót Joe Biden amerikai elnökkel – ellenben a fórumon összefutottak VI. Fülöp spanyol királlyal.

Vitalij és Volodomir Klicsko a madridi Kongresszusi Központ előtti sajtótájékoztatón – Fotó: Dursun Aydemir / 2022 Anadolu Agency via AFP
Vitalij és Volodomir Klicsko a madridi Kongresszusi Központ előtti sajtótájékoztatón – Fotó: Dursun Aydemir / 2022 Anadolu Agency via AFP

Klicsko arra a felvetésre, miszerint Ukrajna jelenlegi erőivel nem lesz képes teljes mértékben visszafoglalni az invázió óta elvesztett területeit, és Kijevnek esetleg meg kellene barátkoznia némi területi veszteséggel, azt válaszolta, hogy ez a feltétel elfogadhatatlan, és a nyugati szövetségeseknek „minden áron meg kell állítania” az orosz agresszorokat.

Bántalmazni kell a bántalmazót, ez az egyetlen módja annak, hogy megállítsuk. És ebben az esetben Oroszország a bántalmazó.

Klicskó eredetileg a „bully” minősítést alkalmazta Moszkvára, a jelenség nem-politikai megnyilvánulásairól, a bullying kezeléséről itt olvashatja cikksorozatunkat.

(AP)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!