Putyin: Oroszország új kereskedelmi partnereket keres

2022. június 9. – 21:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön arról beszélt, hogy a nyugati szankciókra nem jelent gyógyírt a belföldi árugyártás, ezért Oroszország új kereskedelmi partnereket keres – írja a Guardian.

„Az import helyettesítése nem csodaszer” – mondta Putyin egy fiatal vállalkozókból álló csoportnak, akik vakcinafejlesztésben dolgoznak, és aggályaikat fejezték ki az importáruk elmaradása miatt. Az orosz gyógyszeripar nagymértékben függ az importtól. A hatóságok áprilisban jelentették be, hogy három gyárat építettek Moszkvában gyógyszerek gyártására, hogy enyhítsék az importtilalom által okozott problémákat.

„Nem próbáljuk teljesen helyettesíteni az importot” – mondta Putyin, hozzátéve, hogy Oroszországnak azokkal kell együttműködnie, akikkel együtt lehet működni. A kritikus fontosságú technológiákkal kapcsolatban ugyanakkor a saját tudás és fejlesztések mellett állt ki az orosz elnök.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!