A finn kormány sorompókat és kerítéseket telepítene az oroszokkal közös határszakaszára

2022. június 9. – 19:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Módosítaná a finn kormány a határokat érintő törvényeket, hogy sorompókat és kerítéseket telepíthessen az Oroszországgal közös határszakaszára – írja a Guardian.

Finnország 1300 kilométeres hosszú határszakaszon osztozik Oroszországgal, amelyet többnyire táblák és műanyag kerítések jelölnek. A mostani lépéssel a finn kormány a határbiztonság megerősítésére törekszik. A módosítási javaslatban sorompók, kerítések telepítése, valamint új utak építése szerepel, amivel megkönnyítenék a finn oldalon a határőrizeti szolgálat dolgát.

A kormány a finn határőrség értékelése alapján dönt a keleti határok zártabbá tételéről – mondta Krista Mikkonen belügyminiszter közleményében.

Az új törvényjavaslat azt is tartalmazza, hogy a menedékjogot csak bizonyos belépési pontoknál lehet majd kérelmezni. Ugyanakkor a hatályos EU-szabályok értelmében a menekülteknek joguk van menedékjogot kérni bármely EU-tagállam belépési pontján.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!