Zelenszkij arra kéri az amerikai polgármestereket, hogy szakítsanak orosz testvérvárosaikkal

2022. június 4. – 15:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij arra kérte az amerikai polgármestereket, hogy szakítsanak településeik orosz testvérvárosaival, és inkább támogassák „napjaink legnagyobb gazdasági projektjét”, Ukrajna újjáépítését – írja a CNN. Zelenszkij az amerikai polgármesterek 90. éves konferenciájára küldött videóüzenetében mondta ezt.

„Több tucat amerikai város fenntartja a testvérvárosi kapcsolatot az Orosz Föderáció városaival. Mit adnak önöknek ezek a kapcsolatok? Valószínűleg semmit. De Oroszország számára alapot adnak arra, hogy bizonygassa, hogy nincs elszigetelve, még egy ilyen háború után sem”

– mondta az ukrán elnök.

Arra kérte a polgármestereket, hogy helyezzenek nagyobb nyomást Oroszországra, ne tartsanak fent kötelékeket.

„És kérem, ne engedjék azoknak, akik gyilkosokká váltak, hogy testvéreiknek hívják önöket.”

Szerinte az amerikai városok és cégek dönthetnek úgy, hogy „a szabadságot védik”, úgyhogy akár az újjáépítési projekteket is támogathatnák. Szerinte ez a fajta befektetés nemcsak Ukrajnát erősítené meg, hanem minden résztvevő országot és vállalatot.

Az invázió miatt egyébként március 1-jén Chicago felfüggesztette a testvérvárosi kapcsolatát Moszkvával. Addig így hagyják, amíg véget nem ér a konfliktus és a Putyin-rezsimet felelősségre nem vonják.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!