Szombati tudósításunkat az este fontosabb híreinek összefoglalójával zárjuk

2022. június 5. – 02:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Kigyulladt egy templom a kelet-ukrajnai Szvjatohirszknél, miután az ukránok szerint orosz találat ért egy kolostort, az oroszok az ukránokat vádolták a felgyújtásával. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az oroszok pontosan tudták, mire lőnek, ki kellene zárni Moszkvát az UNESCO-ból.
  • A helyi ukrán vezetés szerint az oroszok minden erejükkel, minden tartalék bevetésével azon vannak, hogy elfoglalják a kelet-ukrajnai Szeverodonyecket, ahol az ukrán erők sikeres ellentámadásról számoltak be. Az oroszok viszont egyes ukrán egységek visszavonulásáról beszélnek.
  • Az ukrán tárgyalódelegáció egyik tagja azt mondta, addig nincs értelme tárgyalni Oroszországgal, amíg az orosz erőket vissza nem szorítják a lehető legközelebb az ukrán határ irányába, nem kapják meg a kért fegyvereket és nem erősítik meg az ukrán pozíciókat.
  • Ferenc pápa azt mondta, hogy hamarosan találkozik ukrán tisztviselőkkel, hogy átbeszélje velük egy ukrajnai látogatásának lehetőségét. A 85 éves egyházfő fel akarja keresni Ukrajnát, de szerinte ehhez meg kell választani a megfelelő időpontot.
  • Az Ukrajna melletti harcokhoz az országba érkező külföldi önkénteseket tömörítő Nemzetközi Légió Ukrajna Védelméért bejelentette egy német, egy holland, egy ausztrál és egy francia önkéntes halálát.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!