Ukrajna ellentámadásba lendült, a vezetés szerint már Szeverodonyeck felét visszaszerezték

2022. június 4. – 12:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán erők visszafoglalták a stratégiailag fontos Szeverodonyeck városának felét – írja a CNN Szerhij Hajdaj, a Luhanszki terület katonai közigazgatási vezetőjének nyilatkozata alapján a CNN.

„Korábban nehéz helyzetben voltunk, nagyjából a (város – szerk.) 70 százaléka orosz kézen volt, most viszont már visszaszereztünk 20 százalékot. (…) Tényleg nagy veszteségeket szenvednek”

– mondta Hajdaj az állami tévének. A veszteségekről szóló ukrán (vagy orosz) állításokat nehéz hitelesen ellenőrizni, ezért érdemes fenntartásokkal kezelni ezeket.

Hajdaj szerint az egész régióban nehéz a helyzet, de most mindkét fél a városra összpontosít. Azt mondta, hogy egyelőre nehéz a védekezés, mert nincsenek nagy hatótávolságú rakétáik és ágyúik, miközben az oroszok pont, hogy a távolból lövik őket.

„De amint megérkeznek a nyugati nagy hatótávolságú fegyverek, visszatoljuk az ágyúikat. És azután – higgyen nekem – az orosz gyalogság futni fog.”

Pénteken folytatódtak a heves harcok a városban. Az oroszok megpróbálták bekeríteni az ukránokat, de az akció sikertelen volt. Hajdaj szerint az elmúlt 24 órában kilenc támadást vertek vissza a Donbaszban.

A megfelelő ellátásban, erősítésben látja az ukrán győzelem titkát, ezért nem lepi meg, hogy az oroszok hidak felrobbantásával próbálják meg megakadályozni, hogy az ukrán erők megerősödjenek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!