Megcsappanhatott az orosz rakétakészlet, de a Donbaszra koncentrálva sikeresebben tudnak bombázni

2022. június 4. – 10:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is rengeteg rakétát lő el az orosz inváziós sereg Ukrajnára, amit megkönnyít, hogy a Donbaszra koncentrálnak – írja a brit védelmi minisztérium a szombati hírszerzési összesítőjében.

Bár a háború elején sokan tartottak az orosz légi csapásoktól – amik azóta is nagy károkat okoznak –, az, hogy nem tudták kiiktatni az ukrán légvédelmi rendszereket, nagyban megnehezítette a hatékony rakétázást és bombázást, ami hozzájárult, hogy nem sikerült elfoglalniuk Kijevet.

Emiatt a földről és levegőből indított rakétákat arra használják, hogy megzavarják az ukrán csapatmozgásokat és szállítmányokat. Ez a minisztérium szerint viszont ahhoz vezetett, hogy megcsappantak az orosz rakétakészletek.

Így, hogy a Donbaszra koncentrálnak, hatékonyabban tudják a levegőből támogatni az előrenyomulást. Ez hozzájárult az elmúlt időszak sikereihez a régióban. A minisztérium szerint a nem precíziós lövedékek használata – bár katonailag hatékony – veszélyes, sok civil halhatott meg és sok épület sérülhetett meg az ilyen támadásokban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!