NATO: Keressük a közös nevezőt Törökországgal a finnek és svédek NATO-csatlakozásának érdekében

2022. június 2. – 20:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kijelentette, hogy a szövetség felveszi a kapcsolatot Törökországgal, hogy csökkentsék Ankara a finnek és a svédek NATO-csatlakozása felett érzett aggályait – írja a Guardian.

Stoltenberg közölte, hogy a következő napokban tanácskozásra hívja össze Brüsszelbe Finnország, Svédország és Törökország magas rangú tisztviselőit.

Törökország korábban kifogásolta, hogy a két ország csatlakozzon a szövetséghez, Recep Tayyip Erdoğan török elnök játszmájáról itt írtunk bővebben. A svédek és a finnek is párbeszédben vannak a törökökkel, hogy megoldják a helyzetet.

„Svédországgal közösen megcsináljuk a házi feladatot, és felkészülünk a Törökország által felvetett kérdésekre” – mondta el Pekka Haavisto, Finnország külügyminisztere a múlt héten Ankarában lezajlott tárgyalásokról.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!