A bécsi orosz nagykövet a magyar kormányt méltatja, amiért Kirill pátriárka lekerült a szankciós listáról

2022. június 2. – 23:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország józan eszét és kemény politikai kiállását méltatja Mihail Uljanov, Oroszország bécsi ENSZ-nagykövete, amiért Kirill pátriárka lekerült az uniós szankciós listáról – írja a Hvg.

„Szóval Kirill pátriárka neve kikerült a 6. szankciócsomagból Magyarország szilárd álláspontja, józan esze és politikai akarata miatt, amivel megakadályozta újabb súlyos problémák létrejöttét. Mi is volt a többi EU-állam álláspontja ebben a kérdésben? Például Görögországé?” – vonta kérdőre a többi tagállamot Uljanov Twitteren.

Ahogy azt írtuk, az Európai Unió végül nem vet ki szankciókat Kirill pátriárka orosz egyházfőre, hogy Magyarország ne vétózza meg az Oroszország elleni hatodik szankciós csomagot.

Korábban írtunk arról, hogy sajtóértesülések szerint Magyarország vétóra készült a pátriárka miatt. Orbán Viktor erre úgy reagált, hogy mindenki ismeri a magyar kormány álláspontját a kérdésben, és az EU-csúcson senki nem emelt szót ellene.

A pátriárkáról és Putyin elnökhöz fűződő viszonyáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!