Az Egyesült Államok újabb, orosz elitet célzó szankciócsomagot vezet be

2022. június 2. – 18:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok újabb szankciócsomagot vezet be, ami a Vlagyimir Putyinhoz közel álló orosz kormánytisztviselőket és elitet, valamint több, az elnökhöz köthető jachtot célozza.

A pénzügyminisztérium 16 szervezetet, hét hajót és három repülőgépet vett fel a listájára. Köztük van az orosz zászló alatt hajózó Graceful és a Kajmán-szigetek zászlója alatt hajózó Olympia. Az Államok mindkét hajót Putyinhoz köthető ingatlannak tekinti.

A csomag nem váratlanul jött: Joe Biden elnök már márciusban arról beszélt, hogy új szankciókat szeretnének kiveti az orosz luxuslakásokra, magánrepülőkre és jachtokra.

A Fehér Ház közleménye szerint az új csomag célja, hogy visszaszorítsák az adóelkerülést, szigorítsák az eddigi büntetéseket, illetve fokozzák a Putyin elnökre és köreire nehezedő nyomást.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!