Erdogan: Nem a kívánt szinten ment a megbeszélés a finnekkel és a svédekkel

2022. május 29. – 18:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A héten finn és svéd küldöttség érkezett Törökországba, hogy a török külügyminiszterrel tárgyaljanak a saját NATO-csatlakozási kérelmükről. A svédek és a finnek múlt héten kérelmezték hivatalosan a felvételüket, de Törökország különböző indokokkal vétózni akar, ami persze lehet egy nagy diplomáciai, vagy akár belpolitikai hatalmi játszma része is, erről itt írtunk hosszan. A török elnök, Recep Tayyip Erdogan a török állami hírügynökség szerint azt mondta vasárnap a találkozóról, hogy az „nem a kívánt szinten zajlott”. Pénteken, a küldöttségekkel való találkozó után Erdogan szóvivője, Ibrahim Kalim úgy nyilatkozott: Törökországot nem szorítja jelenleg semmiféle határidő, ami miatt azonnal meg kellene oldaniuk a fennálló kérdést.

A török elnök egyébként hétfőn telefonon beszél majd Putyinnal és Zelenszkijjel is, hogy megpróbálja közelebb hozni egymáshoz a feleket. (CNN)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!