Zelenszkij: Mindent élőlényt megpróbálnak elpusztítani Donbaszban

2022. május 24. – 00:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfő esti televíziós beszédében azt mondta, hogy Ukrajna nehéz hetek előtt áll, és mindenkinek minden eszközzel támogatnia kell a hadsereget.

„Bahmut, Popaszna, Szeverodonyeck – a megszállók erre a térségre koncentrálták csapataikat. Mészárlást rendeztek, szó szerint megpróbálnak minden élőlényt elpusztítani. Senki nem pusztította el úgy Donbaszt, ahogy az orosz hadsereg most teszi. Nincs más választásunk, mint harcolni. Harcolni és győzni. Felszabadítani földünket és népünket, mert a megszállók nemcsak valamit el akarnak venni tőlünk, hanem mindent, amink van. Az ukránok élethez való jogát is” – idézte az ukrán elnököt a BBC.

A BBC térképén az is jól látható, hogy az oroszok be akarják keríteni az ukrán egységeket, és a 22 ezres Popaszna van elsősorban veszélyben. A második világháborúban a náci megszállás alatt hírhedt börtön volt a városban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!