Oroszország nemkívánatos személynek nyilvánította Románia moszkvai nagykövetségének tíz tagját

2022. május 13. – 14:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Orosz Föderáció nemkívánatos személynek nyilvánította Románia moszkvai nagykövetségének tíz tagját, így reagálva Románia hasonló, 2022. április 5-i gesztusára – közölte a román külügyminisztériumra hivatkozva az Agerpres.

A szaktárca pénteken közölte, a román hatóságok azért döntöttek áprilisban bukaresti nagykövetségén dolgozó 10 diplomata persona non gratává nyilvánításáról, mert nem tartották tiszteletben a diplomáciai kapcsolatokra vonatkozó 1961-es bécsi szerződést.

Bogdan Aurescu külügyminiszter pedig berendelte Valerij Kuzmin bukaresti orosz nagykövetet. A külügyi tárca ekkor elismételte az orosz nagykövetnek, hogy Románia határozottan elítéli a Bucsa városában és Ukrajna más területein elkövetett háborús bűncselekményeket, amelyekért Oroszországot terheli a felelősség.

A külügyminiszter ugyanígy tett szerdán is, amikor az „Oroszország határain ugató NATO”-ról szóló cikk miatt kérette be a nagykövetet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!