A mariupoli ukrán ellenállók egyik parancsnoka Elon Muskot kéri, hogy mentse ki őket

2022. május 12. – 09:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közvetlenül Elon Muskhoz fordult egy Mariupolban szolgáló ukrán parancsnok, és arra kérte a világ leggazdagabb emberét, hogy avatkozzon be a városban rekedt katonák érdekében – írja a Guardian.

Serhij Volina, a 36. különálló tengerészgyalogos dandár parancsnoka azt mondta: csak azért csinált magának Twitter-fiókot, hogy kapcsolatba lépjen Muskkal.

„Azt mondják, hogy egy másik bolygóról jössz, hogy megtanítsd az embereket arra, hogy a lehetetlenben higgyenek. A bolygóink egymás mellett vannak, mert én ott élek, ahol szinte lehetetlen túlélni. Segíts nekünk eljutni Azovsztalból egy harmadik országba! Ki, ha nem te? Adj valami jelet” – tweetelt Volina Musknak. Emellett felszólította „a Föld bolygó minden emberét”, hogy segítsenek abban, hogy Musk lássa a posztját.

A hét elején az ukránok közölték, hogy több mint ezer katonájuk van még az Azovsztal acélgyár területén, közülük sokan sérültek. Az ENSZ és a Vöröskereszt által koordinált humanitárius misszió keretében nőket, gyerekeket és időseket evakuáltak az ostromlott területről.

A Musk tulajdonába kerülő Twitteren az ukrajnai háború óta robbanásszerűen megnőtt a felhasználók száma, és az emberek a közösségi média szolgáltatást használják tájékozódásra és segélykérésre.

Musk, akinek több mint 92 millió követője van, korábban arra használta a platformot, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnököt „párbajra” hívja ki Ukrajnával kapcsolatban.

A múlt hónapban Musk aktiválta Starlink műholdas szélessávú szolgáltatását Ukrajnában, ezzel biztosítva az internetet. Emellett olyan berendezéseket küldött, amelyek segítik a kommunikációt a katonai támadások által sújtott területeken.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!