A brit védelmi minisztérium szerint az oroszok nem tudják rendesen elfoglalni azokat az ukrán városokat, ahol ellenállásba ütköztek

2022. május 12. – 09:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz erők Harkiv régióból való kivonása hallgatólagos elismerése annak, hogy az orosz csapatok képtelenek elfoglalni azokat a kulcsfontosságú ukrán városokat, ahol előzőleg csak kevés lakossági ellenállásra számítottak – közölte az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma legújabb hírszerzési közleményében.

Az ukrán erők folytatják a város északi részének támadását. Több kisvárost és falut is visszafoglaltak az orosz határ közelében. A Harkiv területén lévő orosz egységek viszont sebezhetővé váltak, miután Moszkva a donbászi műveleteket kezeli prioritásként.

Annak ellenére, hogy a konfliktus kezdeti szakaszában sikerült bekeríteni Harkiv régiót, a jelentések szerint Oroszország kivonta egységeit a térségből, hogy rendezze sorait – áll a jelentésben.

A britek szerint az orosz csapatok valószínűleg a Sziverszkij-Donyec folyó keleti partjához vonulnak, és védőfalként állnak majd fel, hogy megvédjék Oroszország fő haderejének nyugati szárnyát és az utánpótlási útvonalakat – folytatta.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!