Putyin bocsánatot kért Lavrov Hitlerezése miatt, az izraeli miniszterelnök elfogadta

2022. május 5. – 21:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz különleges katonai művelet egyik alapja, hogy Moszkva elvileg nácítlanítani akarja Ukrajnát. Sokan meglepődtek ezen, ugyanis Volodimir Zelenszkij ukrán elnök zsidó származású, de Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azzal oldotta fel ezt a logikai akadályt, hogy szerinte Adolf Hitlerben is volt zsidó vér, tehát ettől még valaki lehet náci.

Ennek Izrael nem örült, abszurdnak és a történelem teljes elferdítésének nevezték az esetet. Ezek után az orosz külügyminisztérium azzal vádolta Izraelt, hogy támogatják az ukrán neonácikat.

Vlagyimir Putyin csütörtökön felhívta Naftali Bennett izraeli miniszterelnököt, és bocsánatot kért Lavrov állításaiért – írja a Haaretz. Bennett elfogadta a bocsánatkérést, és megköszönte Putyin hozzáállását a zsidó néphez és a holokauszthoz.

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök oroszországi találkozójukon 2021. október 22-én – Fotó: Evgeny Biyatov / Sputnik / AFP
Naftali Bennett izraeli miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök oroszországi találkozójukon 2021. október 22-én – Fotó: Evgeny Biyatov / Sputnik / AFP

Ezen kívül beszéltek még május 9-e fontosságáról, valamint az Azovsztalban rekedt – állítólag – több száz civilről és katonáról. Putyin erre azt mondta, hogy ők bármikor elengedik a civileket, ha a védők leteszik a fegyvert.

Izrael függetlenségi napja alkalmából Putyin írt egy levelet is Isaac Herzog elnöknek, amiben többek között kifejtette, hogy reméli, hogy továbbra is baráti és tiszteletteli lesz a két országuk viszonya, ami hozzá járulna a közel-keleti békéhez és biztonságoz.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!