Putyin aláírta a Nyugat elleni új viszontszankciókról szóló rendeletet

2022. május 3. – 13:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin újabb rendeletet írt alá gazdasági szankciókról, válaszul „egyes külföldi államok és nemzetközi szervezetek barátságtalan cselekedeteire”. A kemény szankciókat orosz cégek és a Kremlhez kötődő személyek ellen vezették be Moszkva február végén kezdődött ukrajnai inváziója miatt.

A rendelet szerint Oroszország megtiltja a termékek és nyersanyagok exportját az általa szankciókkal sújtott személyek és szervezetek számára. A rendelet emellett megtiltja az orosz szankciók által sújtott külföldi személyekkel és vállalatokkal való tranzakciókat, és lehetővé teszi, hogy az orosz partnerek ne teljesítsék a velük szembeni kötelezettségeiket.

A rendelet értelmében az orosz kormánynak 10 napja van arra, hogy összeállítsa a szankciókkal sújtandó külföldi személyek és vállalatok listáját, valamint „további kritériumokat” határozzon meg számos olyan ügyletre vonatkozóan, amelyekre korlátozások vonatkozhatnak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!