A magyar kormánytól vár válaszokat Ferenc pápa kijelentései miatt az ukrán nagykövet

2022. május 3. – 21:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Találkozót kért a magyar kormánytól Ferenc pápa kijelentése miatt az ukrán nagykövet, Ljubov Nepop, írja az Azonnali. A pápa arról beszélt egy interjúban, hogy Orbán Viktor azt mondta neki az április 21-i találkozójukon, hogy az oroszoknak van egy tervük, és hogy május 9-én véget fog érni a háború.

„Tudjuk, hogy sokszor a partnereinknek több információja van, mint nekünk, és nagyon fontos lenne, hogy mi is megkapjuk őket, hiszen fontos lehet a háború befejezéséhez, hogy tudjunk hasonló tervekről” – válaszolta az ukrán nagykövet arra a kérdésre, hogy hozzájuk is jutott-e el hasonló információ. Nepop még nem kapott visszajelzést a találkozóról.

Hétfőn az ukrán biztonsági és védelmi tanács titkára azt mondta, Putyin előre szólt Magyarországnak az invázióról. A nagykövetnek erről sincs információja, emiatt is szeretne találkozni a magyar kormány képviselőivel. A teljes cikket itt olvashatja.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!