300 millió fontnyi harci eszközt küld Nagy-Britannia Ukrajnának

2022. május 3. – 08:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden pedig – virtuálisan bejelentkezve – Boris Johnson brit miniszterelnök is felszólal majd az ukrán parlamentben, ahol az ukrán ellenállást méltatja majd a brit második világháborús erőfeszítésekkel párhuzamba állítva. Johnson lesz az első fontosabb nyugati vezető, aki direkt beszél majd az ukrán parlamenthez a háború kitörése óta. Boris Johnson április elején személyesen is ellátogatott Kijevbe.

Ami a 300 millió fontos – 375 millió dolláros – segélyt illeti, abban elektronikai hadviseléshez szükséges felszereléseket és egy légvédelmi radarrendszert küldenek majd többek között, az eddigi mintegy 200 millió fontnyi támogatáson felül. Nagy-Britannia több mint 5000 páncéltörő rakétát és öt légvédelmi rendszert, valamint egyéb lőszereket és robbanóanyagokat küldött Ukrajnának Oroszország február 24-i inváziója óta.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!