Zelenszkij szerint több mint 1000 orosz tankot semmisített már meg az ukrán hadsereg

2022. május 1. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a hadsereg már több mint 1000 orosz tankot, 200 repülőgépet és közel 2500 páncélozott harcijárművet semmisített meg a megszállás kezdete óta. Az elnök szerint a veszteségek ellenére az orosz hadseregnek továbbra is megvannak a kellő eszközei további harcokra.

Zelenszkij szerint a május 9-re tervezett moszkvai katonai parádén az orosz kormány kénytelen lesz valamivel kevesebb katonai eszközt felvonultatni a hatalmas veszteségek miatt. Oroszországban május 9. a Győzelem napja, amikor azt ünneplik meg, amikor Németország megadta magát a Szovjetuniónak.

Az orosz invázió megkezdése óta 23 ezer katonát vesztett a megszálló hadsereg, de Zelenszkij ezen állítását nem eddig nem lehetett alátámasztani tényekkel. Korábban két veterán NATO-tisztviselő 7 és 15 ezer közé saccolta a halott orosz katonák számát.

A hónap elején Dimitirj Peszkov Kreml-szóvivő komoly veszteségekről beszélt Ukrajnában.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!