Pálcikás pöcsfánkkal emlékeznek Oroszországban a kivonult nyugati cégekre

2022. május 1. – 13:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen bizarr formáját választotta a hazafiasságnak (?) egy ismeretlen orosz vállalkozó, aki Kevin Rothrock, a Meduza.io angol szerkesztőjének a posztja szerint pöcsalakú fánkokra az országból kivonult világcégek logóit rajzolta rá cukormázzal. A pálcikás pöcsfánkon van Apple-, Zara- és Visa-logó is, de egyelőre nehéz megtippelni, pontosan mi is itt a koncepció. Vegyél egy pöcsfánkot a szádba, és mutasd meg a galád Nyugatnak? Erre a kérdésre egyelőre mi is csak keressük a választ.

A képen látható QR-kódot beolvasva kidobja a cég Instagram-oldalát a rendszer, ami alapján most már egyértelműen merem állítani, hogy ez egy abszolút fallikus szimbolumokra épülő cukrászvállalkozásnak tűnik. Ha nem hazudik a Google-fordító, akkor ezek a pálcikás pöcsfánkot 19 centi hosszúak és 6 centi átmérőjűek. Sajnos hiába fordítgatom a többi poszt szövegeit, az továbbra sem világos, hogy ez egy nagyon erős belső poén, valamiféle gerillamarketing vagy az orosz cukrászpatriotizmus új hulláma.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!