Már jól vannak, és Odesszában kezdhetnek új életet a harkivi állatkert oroszlánjai

2022. május 1. – 17:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az odesszai állatkertben kezdhet új életet a harcok idején a harkivi állatkertben rekedt két oroszlán, írja a CNN. Az odesszai állatkert igazgatója azt mondta, hogy helyettesével együtt személyesen mentek el az állatokért. Egész éjjel vezettek, míg reggelre eljutottak Harkivba, ahol berakták az oroszlánokat a furgonjukba, majd visszaautóztak Odesszába. Az út 18 órán át tartott, sikeresen elkerülték a frontvonalakat.

„Az oroszlánok az út alatt csendben voltak, útközben nem történt semmilyen incidens, nem lőttek ránk, vagy ilyesmi” – mondta Beljakov igazgató.

Fotó: Str / Vladimir Sindeyeve/ NurPhoto / AFP
Fotó: Str / Vladimir Sindeyeve/ NurPhoto / AFP

Az oroszlánok most gyógykezelést kapnak, de szerencsére jó az étvágyuk.
A két állat – Mufasa és Nala – az Oroszlánkirályból kapták nevüket, hat évesek és az sem lehetetlen, hogy kölykeik is lesznek. Az igazgató kollégáit hősöknek nevezte, amiért ennyi állatot sikerült biztonságba helyezniük.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!