ENSZ: Folyik az evakuálás a mariupoli acélműből

2022. május 1. – 16:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ENSZ felügyeletével nyílt humanitárius folyosó, amin civilek távozhatnak a mariupoli Azovsztal acélműből – közölte vasárnap Saviano Abreua, az ENSZ egyik szóvivője. A művelet április 29-én kezdődött, részt vesz benne a Vöröskereszt, Oroszország és Ukrajna is, ezt vasárnap délután a Vöröskereszt is megerősítette, írja a Sky News.

„A civilek evakuálására indított konvoj április 29-én indult, mintegy 230 kilométert tett meg, és helyi idő szerint szombat reggel érte el a mariupoli üzemet” – írják.

Fotó: Alexander Ermochenko / Reuters
Fotó: Alexander Ermochenko / Reuters

Korábban az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy 46 embert evakuáltak a mariupoli acélmű körüli területekről, Ukrajna pedig azt közölte, hogy 20 ember hagyta el az üzemet szombaton. A hírek szerint mintegy 1000 civil és több mint 500 sebesült katona rekedt az ipari komplexumban. További részleteket nem hoznak nyilvánosságra, hogy ne veszélyeztessék sem az evakuáltak, sem pedig a konvoj biztonságát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!