Könnygázzal oszlatták az orosz megszállás ellen tüntetőket Herszonban

2022. április 27. – 15:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz csapatok könnygázt vetettek be az ukrán tüntetők szétoszlatására az oroszok által megszállt Herszon városában – írja a Guardian helyi forrásokra hivatkozva. Az egyik herszoni kórház szerint három ember égési sérüléseket szenvedett és egy embernek eltört a lába. Egy, a helyszínről tudósító belarusz újságíró a Twitteren ezt írta:

„Ma a herszoniak békés tüntetésre gyűltek össze, hogy megmutassák, hogy Ukrajnához tartoznak, és az orosz megszállás ellen vannak. Az orosz katonaság könnygázzal és kábító gránátokkal oszlatta szét az aktivistákat. Legalább két ember megsérült.”

Az orosz védelmi minisztérium kedden jelentette be, hogy „felszabadították” az egész dél-ukrajnai Herszon régiót. Az ukrán vezérkar annyit elismert, hogy Herszon városában az oroszok valóban levették az ukrán zászlókat az önkormányzat épületéről, és hazaküldték a város legitim vezetését.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!