A BBC arról ír, hogy Magyarországon Oroszországhoz hasonlóan korlátozzák az információkat

2022. április 27. – 16:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Itt az információ korlátozott, akárcsak Oroszországban. Megkérdezik tőlünk, hogy polgárháború folyik-e, és hogy Oroszország békefenntartó műveletet hajtott-e végre Ukrajnában. Megdöbbentünk, hogyan hihetnek el ilyesmit?”

– ezt nyilatkozta a BBC-nek Polina, aki a 13 éves lányával menekült Ukrajnából Magyarországra. Az ukrán nő azt mondta, azért Magyarország felé vették az irányt, mert tartottak attól, hogy Lengyelországban nagyobb a zsúfoltság, hiszen az az ország ötször annyi ukrán menekültet fogadott, mint hazánk. Polina azt tapasztalta, hogy a legtöbb magyar hisz neki, amikor elmondja, mi történik a valóságban Ukrajnában, de érték már atrocitások is.

Ahogy arról ebben a cikkünkben beszámoltunk, egy márciusi közvélemény-kutatás szerint a magyar lakosság 64 százaléka tartotta agressziónak az oroszok Ukrajna elleni támadását. Ekkor a Fidesz szavazóinak kevesebb mint fele (44 százaléka) tartotta egyértelműen agressziónak a hazánkkal szomszédos állam lerohanását, a negyedük az ukránokat hibáztatta, egyharmaduk pedig nem mert véleményt mondani a történtekről.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!