Holtan találták a harkivi állatkert két gondozóját, akik hátramaradtak etetni az állatokat

2022. április 20. – 09:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Feldman Ecopark nevű állatkert kedden egy közleményben tudatta, hogy hétfőn megerősítést kaptak arról, hogy a két, március eleje óta eltűntként számon tartott alkalmazottjuk meghalt. Mint írták, mikor március 7-én visszatértek az állatkertbe, nem találták sehol a két gondozót, akik hátramaradtak etetni az állatokat.

Ugyan a helyi hatóságok is segítettek a keresésükben, egészen eddig nem találták meg őket. A gondozók holttestét végül egy elbarikádozott szobában találták meg az állatkert területén, a közlemény szerint orosz katonák lőhették le őket. A harkivi állatkertnek egyébként több része is megrongálódott a folyamatos ágyúzás miatt, két bölény meg is halt az orosz támadások miatt. A háború kitörése óta több állatot evakuáltak innen, köztük oroszlánokat, jaguárokat, hiénákat és ezüstrókákat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!