Telefonon egyeztetett az amerikai és a kínai védelmi miniszter

2022. április 20. – 23:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter és Vej Feng-ho kínai nemzetvédelmi miniszter szerdán telefonbeszélgetést folytatott – az elsőt Joe Biden amerikai elnök hivatalba lépése óta. A hívás körülbelül 45 percig tartott – mondta egy amerikai tisztviselő a Reutersnek. A beszámolók szerint Austin megismételte annak fontosságát, hogy Oroszországnak nem szabad fegyvereket szállítani.

John Kirby, a Pentagon szóvivője azt közölte, hogy a vezetők „regionális biztonsági kérdésekről, valamint Oroszország indokolatlan ukrajnai inváziójáró” tárgyaltak. A megbeszélés során Vej Feng-ho megismételte Kína álláspontját, miszerint Tajvant Kína részének tekintik. „Ha a tajvani kérdést nem kezelnék megfelelően, az káros hatással lenne a kínai–amerikai kapcsolatokra” – mondta Vej Feng-ho tábornok a kínai védelmi minisztérium által közzétett közlemény szerint.

Az Egyesült Államok korábban fegyvereket szállított Tajvannak, hogy segítsen a szigetországnak elhárítani egy esetleges kínai támadást.

(Reuters)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!