Telefonon egyeztetett az amerikai és a kínai védelmi miniszter

2022. április 20. – 23:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter és Vej Feng-ho kínai nemzetvédelmi miniszter szerdán telefonbeszélgetést folytatott – az elsőt Joe Biden amerikai elnök hivatalba lépése óta. A hívás körülbelül 45 percig tartott – mondta egy amerikai tisztviselő a Reutersnek. A beszámolók szerint Austin megismételte annak fontosságát, hogy Oroszországnak nem szabad fegyvereket szállítani.

John Kirby, a Pentagon szóvivője azt közölte, hogy a vezetők „regionális biztonsági kérdésekről, valamint Oroszország indokolatlan ukrajnai inváziójáró” tárgyaltak. A megbeszélés során Vej Feng-ho megismételte Kína álláspontját, miszerint Tajvant Kína részének tekintik. „Ha a tajvani kérdést nem kezelnék megfelelően, az káros hatással lenne a kínai–amerikai kapcsolatokra” – mondta Vej Feng-ho tábornok a kínai védelmi minisztérium által közzétett közlemény szerint.

Az Egyesült Államok korábban fegyvereket szállított Tajvannak, hogy segítsen a szigetországnak elhárítani egy esetleges kínai támadást.

(Reuters)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!