Etiópok százai fejezték ki a szolidaritásukat az oroszok felé az addisz-abebai orosz nagykövetségnél

2022. április 20. – 12:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az etióp fővárosban némileg rendhagyó módon az ukránok helyett az oroszok mellett álltak ki rengetegen az elmúlt napokban, a közösségi médiában több olyan kép is keringett, melyen kígyózó sorokat lehetett látni a nagykövetség előtt. Olyan pletykák is feltűntek, hogy a nagykövetségen zsoldosokat toboroznak, a nagykövetség azonban kedden kategorikusan tagadta ezt az értesülést.

Mint írták, rengeteg levelet kaptak az elmúlt időszakban, és személyesen is sokan látogatták meg a nagykövetséget, és hozzátették, hogy ezt a két nép közötti elszakíthatatlan kötelék újabb megtestesüléseként értékelik. Azt is kiemelték, hogy hálásak az etióp kormánynak, amiért rendre támogatják őket az ENSZ-ben az Ukrajnával kapcsolatos kérdésekben. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a feladatkörükön kívül esik a külföldi katonák toborzása, és leszögezték, hogy nem is fogadnak jelentkezéseket az orosz hadseregbe.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!