Boris Johnson: Mindent megteszek, hogy kiéheztessem Putyin háborús gépezetét

2022. április 3. – 20:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország rettenetes támadásai Bucsa és Irpiny ellen csak további bizonyítékok arra, hogy Vlagyimir Putyin háborús bűnöket követ el Ukrajnában – jelentette ki Boris Johnson brit miniszterelnök.

„Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy kiéheztessem Putyin háborús gépezetét” – mondta Johnson, aki megígérte, hogy súlyosbítják a szankciókat, és a korábbiaknál is jobban támogatni fogják Ukrajnát humanitárius és katonai szempontból is.

„Nincs olyan tagadás vagy dezinformáció, amivel a Kreml el tudná fedni a számunkra egyértelmű igazságot: Putyin reménytelen, az inváziója kezd összeomlani, Ukrajna pedig még soha nem volt olyan elszánt mint most” – tette hozzá a miniszterelnök.

Johnson leszögezte azt is, hogy az Egyesült Királyság továbbra is nyíltan támogatja a Nemzetközi Büntetőbíróság nyomozását Ukrajnában.

(Sky)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!