Az orosz védelmi minisztérium saját posztban is tagadja, hogy civileket gyilkoltak Bucsában

2022. április 3. – 19:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz védelmi minisztérium a Telegramon tagadja, hogy 300 civilt mészároltak volna le Bucsában, egy Kijevhez közeli faluban.

„Minden fényképp és videó, amit a kijevi rezsim ad ki valamiféle, orosz katonák által Bucsában elkövetett »bűntettek« állítólagos bizonyítékaként, csupán további provokáció”

– írják.

Állításuk szerint amíg a település orosz fennhatóság alatt volt, a civileket semmilyen atrocitás nem érte, 452 tonnányi segélyt osztottak ki, sőt, a helyiek kedvükre elhagyhatták a falut Belarusz felé. Azt írják, hogy az ukrán katonák folyamatosan lőtték a település déli részeit.

Furcsának tartják, hogy miután március 30-án kivonultak, a polgármester 31-én nem említette beszédében a halottakat. Az oroszok szerint a képeken és videókon szereplő halottak valójában színészek, akiknél nem állt be a hullamerevség és a vér sem alvadt meg.

Fontos megjegyezni, hogy a hullamerevség normál körülmények között nagyjából egy nap alatt áll be, de 72 óra után a test teljesen elernyed.

A településről nemcsak az ukrán kormánytól érkeztek fotók és videók, hanem például a Reuters tudósítói és fotósai is hasonló helyzetről számoltak be.

Egy civil holtteste az út szélén Bucsában. A helyiek szerint orosz katonák ölték meg – Fotó: Zohra Bensemra / Reuters
Egy civil holtteste az út szélén Bucsában. A helyiek szerint orosz katonák ölték meg – Fotó: Zohra Bensemra / Reuters

Azt írják, hogy ez hasonlóan csak a nyugati média hazugsága, mint (a valójában lebombázott) mariupoli szülészet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!