Buzás-Fekete Mária lesz Kolozs megye alprefektusa Tasnádi István helyett

2024. október 16. – 15:13

Buzás-Fekete Mária lesz Kolozs megye alprefektusa Tasnádi István helyett
Buzás-Fekete Mária – Fotó: az RMDSZ bánffyhunyadi szervezetének Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Bánffyhunyad leköszönő RMDSZ-es alpolgármesterét, Buzás-Fekete Máriát nevezték ki a szerdai kormányülésen Kolozs megye alprefektusává, miután Tasnádi István Szilárd lemondott a tisztségről, hogy szenátorjelöltként indulhasson a parlamenti választásokon, írja a Szabadság.

Buzás-Fekete Mária nyolc évig volt Bánffyhunyad alpolgármestere, idén azonban már nem indult az önkormányzati választásokon. A lap értesülései szerint Bánffyhunyad alpolgármesteri tisztségére Dézsi Norbert helyi tanácsost jelöli az RMDSZ az új összetételű önkormányzat megalakulását követően.

Tasnádi István Szilárd listavezető az RMDSZ Kolozs megyei szenátorjelölti listáján.

A törvény szerint a prefektusok és alprefektusok csak akkor pályázhatnak parlamenti helyekre, ha legkevesebb 50 nappal a választások előtt távoznak tisztségükből. A kormány már eddig is több megyében új prefektusokat és alprefektusokat nevezett ki, mert a régiek indulnak a parlamenti választásokon.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!