Új prefektusokat és alprefektusokat nevezett ki a kormány, mert a régiek a parlamentbe készülnek

2024. október 3. – 10:47

Másolás

Vágólapra másolva

Új prefektusokat és alprefektusokat nevezett ki szerdai ülésén a kormány – írja az Agerpes. Maros megyében Ciprian-Minodor Dobre eddigi prefektust Ovidiu-Mugurel Butuc váltja tisztségében, Konstanca megyében Adrian-Teodor Picoiu lett Silviu-Iulian Coşa prefektus utódja.

Ugyanakkor a kormány felmentette tisztségükből Cosmin Boricean és Sebastian Cucu (Kovászna megye); Constantin Dolachi-Pelin (Iaşi megye); Crina-Fiorela Chilat (Máramaros megye); Romeo-Liviu Pop (Szatmár megye); Ioan-Cristian Şologon (Suceava megye) alprefektusokat.

Új alprefektusok kinevezéséről is döntött a kabinet: Kovászna megyében Sergiu Mitroi, Szatmár megyében Balázs Gheorghe, Suceava megyében Gheorghe Apetrii foglalja el az alprefektusi széket.

A törvény szerint a prefektusok és alprefektusok csak akkor pályázhatnak parlamenti helyekre, ha legkevesebb 50 nappal a választások előtt távoznak tisztségükből.

Ciprian Dobre a PNL Maros megyei képviselőjelölti-listáját vezeti, ő már meg is kezdte a „kampányt”, szeptemberben arra szólította fel Makfalva község polgármesteri hivatalát, hogy távolítsák el a köztérre kihelyezett székely zászlót.

A Háromszék azt írja, hogy Sebastian Cucu is képviselőházi helyre pályázik, ő a PSD megyei listavezetője lesz Kovászna megyében. Cosmin Boricean a PNL szenátusi jelöltlistájának első helyén indul a decemberi választásokon.

Kolozs megyében Tasnádi István Szilárd alprefektus is indul a választásokon, az RMDSZ szenátusi listavezetője lesz, de az ő lemondásáról nem érkezett hír.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!