Jöhet a házkutatás: a jogi bizottság után, a képviselőház is megszavazta a volt miniszter mentelmi jogának felfüggesztését

2024. október 14. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

A jogi bizottság egyhangúlag úgy döntött, hogy Nelu Tătaru parlamenti mentelmi joga felfüggeszthető, írta a Digi24. Frissítés: 17 óra után pedig a képviselőház is megszavazta Nelu Tătaru képviselő mentelmi jogának felfüggesztését a számítógépes vizsgálat és házkutatások miatt.

A képviselőház hétfőn 177 igen szavazattal, 12 nem ellenében és egy tartózkodás mellett szavazta meg Nelu Tătaru képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A képviselőház hétfői ülésének megkezdésekor Gabriel Adronache, a PNL frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy a PNL parlamenti frakciója meg fogja szavazni az igazságügyi minisztertől érkező kérést. Mivel a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője, Marcel Ciolacu hasonlóképp vélekedett, Tătaru mentelmi jogának feloldása borítékolható volt.

A képviselőház plénuma hétfőn délután 4-től vitatta meg a hálapénz elfogadásával gyanúsított Nelu Tătaru informatikai eszközei átvizsgálásának engedélyezésére vonatkozó ügyészségi kérelmet. A plénum titkos szavazással döntött ebben az ügyben. Az ügyről bővebben itt írtunk.

Az eredeti hír:

Nelu Tătaru, a Nemzeti Liberális Párt képviselője a jogi bizottság ülésén ismét ártatlanságát bizonygatta. Az ülésen azonban a volt egészségügyi miniszter mentelmi jogának felfüggesztése mellett döntöttek, méghozzá egyhangúlag.

A képviselőház jogi bizottsága tehát elgördítette az első jogi akadályt a hatóság vizsgálódásai elől, mely így várhatóan átnézi majd Tătaru számítógépét és a lakásában is házkutatást tart, mint azt előzőleg a mentelmi jog felfüggesztésére vonatkozó kérésükben iktatták az igazságügyi miniszter révén.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!