Nicolae Ciucă több mint félmillió támogatói aláírással, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök motorral ment leadni az iratcsomóját

2024. október 2. – 16:26

Másolás

Vágólapra másolva

Nicolae Ciucă, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke és államfőjelöltje szerdán benyújtotta a Központi Választási Irodához (BEC) jelölési iratcsomóját, írja az Agerpres.

Az újságíróknak nyilatkozva Ciucă kifejtette, hogy a nemzetközi körülmények és ezekkel együtt Románia helyzete is megváltozott és továbbra is változásban van, emiatt az országnak szerinte egy olyan liberális jövőképre van szüksége, amely képes kezelni a gyermekek jövője, a nemzet biztonsága érdekében ezeket a gazdasági és társadalmi, a demokráciát érintő kihívásokat.

Hozzátette: a PNL most is a családokat, a közösségeket és az országot támogató projektet kínál egy fejlett és minden téren biztonságot nyújtó Románia érdekében. „Felelős elnök leszek, egy elkötelezett, kiegyensúlyozott elnök, aki – ahogy egész életemben tettem – Románia polgáraival, az állami intézményekkel vállvetve fog dolgozni, hogy szembe tudjunk nézni minden kihívással, de mindenekelőtt azért, hogy egy biztonságosabb és jobb jövőt építhessünk a jövő generációi számára” – nyilatkozta Ciucă. A liberális elnök szerint 1.600.000 támogató aláírást sikerült összegyűjtenie.

Mint államfőjelöltekről írt portrénkban írtuk róla, a Nemzeti Liberális Párt elnökjelöltjének politikai pályája szorosan kapcsolódik Klaus Iohannis második mandátumához. Az államfő óhaját teljesítve lett Nicolae Ciucă védelmi miniszter, ügyvivő kormányfő, miniszterelnök és végül pártelnök, pedig sokak számára nyilvánvaló volt, hogy mindegyik tisztség túl nagy kabát neki.

Kelemen motorkerékpárral ment a BEC-hez

Kelemen Hunor RMDSZ elnök józan észre hajazó kampányának egyik visszatérő eleme a motorbiciklizés. A szövetség államelnök-jelöltjének kampánycsapata igyekszik az elnök imázsát egyfajta megmondó fenegyerekké varázsolni, aki simán elbeszélget idősekkel és a szentgyörgyi motorosokkal, szabadidejében pedig leugrik a bécsi AC/DC koncertre, vagy éppen iratcsomót leadni a a Központi Választási Irodához.

„270 ezer aláírást regisztráltam a BEC-nél. Negyedik alkalommal nyújtottam be a jelölésemet, de nem az a lottójátékos vagyok, aki minden alkalommal visszatér, miután veszített. Azért regisztráltam, hogy megmutassam, miért dühösek és elégedetlenek az emberek, és miért van igaza Iohannisnak, amikor bukott államról beszél. Támogatom az átalányadót, mint adózási formát. Egy másik adózási forma katasztrófa lenne Románia számára” – mondta Kelemen Hunor, miután benyújtotta jelölését.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!