Hétre emelkedett az árvíz romániai áldozatainak a száma

2024. szeptember 16. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

Az árvíz újabb halálos áldozatát találták meg hétfőn Galac megyei Griviţa településen – írja a News.ro a katasztrófavédelem tájékoztatása alapján.

Ezzel együtt a mostani árvíznek összesen hét halálos áldozata van. Négy holttestet szombaton találtak meg, kettőt pedig vasárnap. A korábbi hírek szerint Costache Negri település egy lakóját keresték a hatóságok, a mostani tájékoztatás arra nem tér ki, hogy őt találták volna meg.

Az katasztrófavédelem korábbi közleménye szerint több mint 15 ezer embert érintett az árvíz Románia keleti részén, Vaslui és Galac megyében, több száz embert evakuáltak és táborokat alakítottak ki számukra. A katasztrófavédelem legfrissebb tájékoztatása az utóbbi 24 órában négy megye (Iaşi, Galac, Temes és Vaslui) 21 településén okozott károkat az áradás, közül 18-ban még hétfőn is szükség volt a hatóságok beavatkozására.

A vízügyi hatóságok ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy még nem múlt el teljesen a veszély,

  • harmadfokú figyelmeztetés van érvényben kedd délig a Bârlad (Vaslui és Iaşi megye), valamint a Prut vízgyűjtő medencéjében (Vaslui és Galac megye);
  • másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben hétfő déltől kedd 18 óráig a Bârlad (Vaslui, Iaşi és Galac megye), a Szeret (Galac megye), a Prut (Botoşani, Iaşi,Vaslui és Galac megye) és a Jijia (Botoşani, Iaşi és Galac megye) vízgyűjtő területein,
  • és elsőfokú árvízvédelmi riasztás van érvényben kedd éjfélig a Bârlad (Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bákó, Galac és Vrancea megye), a Szeret (Galac megye), a Prut (Botoşani, Iaşi, Vaslui és Galac megye) és a Jijia (Botoşani és Iaşi megye) vízgyűjtő területein.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!