Az RMDSZ területi elnökei arra kérték Kelemen Hunort, hogy ő legyen a szövetség államelnökjelöltje

2024. szeptember 5. – 19:49

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök délután az RMDSZ területi elnökei arra kérték fel Kelemen Hunor RMDSZ-elnököt, hogy ő legyen a szövetség államelnökjelöltje – jelentette be Csoma Botond, az RMDSZ szóvivője.

Az RMDSZ ezzel gyakorlatilag megelőlegezte a szövetség pénteken esedékes döntését, amikoris az alakulat nevesíteni fogja az államelnökjelöltjét a Szövetségi Képviselők Tanácsa kolozsvári ülésén.

Az eddigiekben úgy tűnt, hogy Kelemen nem szívesen vállalná az államelnökjelöltséggel járó roadshowt, ezért elindultak a találgatások, hogy ki lesz, ha nem ő lesz a jelölt. Az egyik legalkalmasabb jelöltnek Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester tűnt, de ő már előre jelezte a Transtelexnek, hogy csak abban az esetben jelöltetné magát, ha Kelemen valóban nem vállalja a megmérettetést. Ha tehát Kelemen vállalja, vélhetőleg kihívó nélkül állhat az SZKT elé pénteken.

„A szövetségi elnök a legalkalmasabb arra, hogy a magyarok hangját hallassa, és közösségünk elvárásairól, problémáiról, céljairól beszéljen ebben a kampányban. Ő a legnépszerűbb és legmegbecsültebb romániai magyar politikus, aki meg tudja jeleníteni a romániai magyar közösség egységét, ezért arra kérjük a Szövetségi Képviselők Tanácsát, hogy támogassa ezt a döntést pénteken” – írta Csoma.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!