A PNL Szatmár megyei elnöke szerint a liberális minisztereknek fontolóra kell venniük, kilépnek-e a kormányból

2024. augusztus 25. – 14:09

Másolás

Vágólapra másolva

Adrian Cozma képviselő azt javasolta, hogy hétfő reggelre hívják össze a párt országos politikai tanácsát, és sürgősen fontolják meg a liberális minisztereknek a Ciolacu-kormányból való visszahívását.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Szatmár megyei szervezetének elnökének javaslata reakcióként érkezett azokra a támadásokra, amelyeket a Szociáldemokrata Párt (PSD) szombati kongresszusán a PNL ellen intézett, írja az Agerpres. „Úgy vélem, hogy a Ciolacu, Grindeanu és más PSD-vezetők által a PNL elnöke és tagjai ellen tett abszurd, populista és hazug kijelentések és vádak nem maradhatnak büntetlenül” – írta szombat este a Facebookra Cozma. Hozzátette: nem hiszi, hogy valamelyik párttársa ezek után képes a kormányülésen vagy bárhol máshol leülni egy asztalhoz azokkal, akik ennyire súlyosan megsértették a liberálisokat.

A liberális képviselő ugyanakkor Sorin Grindeanu szállítási miniszter tiszteletbeli lemondását kérte, mivel véleménye szerint miniszterhez méltatlan módon viselkedett.

Cozma szerint Marcel Ciolacunak sem kellene miniszterelnöki pozícióból indulnia az államelnöki tisztségért folyó versenyen; le kellene mondania miniszterelnöki tisztségéből, ha már „annyira gyűlöli a PNL-t és Klaus Iohannis államfőt”.

A Szociáldemokrata Párt szombaton tartotta tisztújító kongresszusát, amelyen küldöttjei titkos szavazással Marcel Ciolacut választották pártelnöknek és megszavazták azt is, hogy ő lesz a párt jelöltje az év végi államelnök-választáson. A kongresszuson tartott beszédjeikben a szociáldemokraták kritikákat fogalmaztak meg a PNL-vel szemben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!