Medvéket etető turistákat bírságolt meg a csendőrség

2024. augusztus 25. – 16:15

Másolás

Vágólapra másolva

A hegyi csendőrök megbírságoltak hét, medvék etetésén elkapott turistát Vrancea megyében, írja az Agerpres. A csendőrség vasárnapi közleménye szerint a csendőröket az 112-es segélyhívószámon riasztották, hogy a megyehatár közelében (Lepşa és Ozsdola között) több medve az út szélén tartózkodik.

A helyszínre kiérkező a lepşai hegyi csendőrök rajta kapták, ahogy heten épp az úton és az út közelében lévő medvéket etetik.

A csendőrök visszaűzték az erdőbe az öt medvét, és a vadászati és vadvédelmi törvény alapján megbírságolták a medvéket etetőket.

A csendőrség ismételten felhívta a lakosság figyelmét, hogy a medvék etetése – amellett, hogy veszélyes – törvénybe ütközik; szabálysértésnek minősül, és a 2006/407-es törvény 48. cikke értelmében 500 és 1500 lej közötti pénzbírsággal büntetendő.

Mircea Fechet környezetvédelmi épp a napokban jelentette be, hogy növelni szeretné a medveetetésért kiszabott bírságot, mert nem elég elrettentő a turisták számára.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!