Az újabb házkutatás és kihallgatás után 24 órára őrizetbe vették a Tate fivéreket

2024. augusztus 22. – 09:06

Másolás

Vágólapra másolva

Andrew és Tristan Tate testvéreket szerdán este 24 órára őrizetbe vették, miután több órán keresztül kihallgatták őket abban az ügyben, amelyben razziákat tartottak, és amelyben szervezett bűnözői csoport létrehozása, kiskorúakkal való kereskedelem, emberkereskedelem, kiskorúval való szexuális kapcsolat, nyilatkozatok befolyásolása és pénzmosás miatt nyomoznak.

A testvérek ügyvédje szerint a vádakat egyelőre nem lehet nyilvánosságra hozni. A DIICOT 24 órára tartóztatta le őket, ami a maximális időtartam, amit bírói jóváhagyás nélkül tehetnek meg. Bármilyen további óvintézkedést, például házi őrizetet vagy bírósági eljárást, bírónak kell jóváhagynia.

Bekísérik Andrew Tate-et a szervezett bűnözés ellenei ügyészség, a DIICOT székházába augusztus 21-én – Fotó: Eduard Vinatoru / Inquam Photos
Bekísérik Andrew Tate-et a szervezett bűnözés ellenei ügyészség, a DIICOT székházába augusztus 21-én – Fotó: Eduard Vinatoru / Inquam Photos

Mint megírtuk, négy házkutatást tartott a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) Bukarestben és Ilfov megyében. A Tate testvérek képviselői megerősítették a News számára, hogy a DIICOT szerdán egy új üggyel kapcsolatos házkutatás részeként razziázott a Tate testvérek lakásain.

A hatóság közlése szerint a razziát szervezett bűnözői csoport létrehozása, kiskorúak kereskedelme, emberkereskedelem, kiskorúval való szexuális aktus, nyilatkozatok befolyásolása és pénzmosás bűncselekmények elkövetésének gyanújával hajtottág végre. A történtekről a BBC is beszámolt.

Andrew és Tristan Tate testvérek egy bűnszervezetet hoztak létre 2021 elején, amely emberkereskedelemmel foglalkozott Romániában, az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A csoport fiatal lányokat csábított el a „loverboy” módszerrel, ahol a férfiak szerelmet színlelve közelítettek hozzájuk, majd miután elnyerték bizalmukat, fogva tartották őket egy Ilfov megyei házban. Itt a lányokat különféle módszerekkel arra kényszerítették, hogy szexuális tartalmú videókat készítsenek, amelyeket később az interneten értékesítettek. A hatóságok hét áldozatot azonosítottak, közülük hárman polgári peres félként csatlakoztak a perhez. A Tate testvérek emellett nemi erőszakkal, informatikai rendszerek jogosulatlan használatával, adatok módosításával, valamint tettleges bántalmazással is vádolták.

2023 márciusában a Tate-fivérek házi őrizetbe kerültek, ezt tavaly augusztusban oldotta fel a bíróság. Azóta hatósági felügyelet alatt állnak. Július elején a bukaresti törvényszék először úgy döntött, hogy bár a testvérpár továbbra is hatósági felügyeletben marad, a bíróság engedélyével elhagyhatja Romániát, aztán a DIICOT fellebbezett, és a bukaresti táblabíróság megsemmisítette a korábbi határozatot. Andrew Tate legutóbb a román tengerparton keltett nagy feltűnést, ahol sztárként vonult fel a Beach, Please! színpadára.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!