G4Media: Victor Negrescut szeretné a kormány uniós biztosnak

2024. július 26. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Victor Negrescu, a PSD-s EP-képviselő a kormány első számú jelöltje az országnak járó biztosi posztra az Európai Bizottságban – írja kormányzati források alapján a G4Media. A források azt is megerősítették, amit már korábban is többször híreszteltek, hogy Románia a gazdasági biztosi posztot szeretné megkapni.

Megjegyzik, az nem világos, hogy a kormány második és harmadik választási lehetőséget ajánl-e az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek, aki arra kérte a tagállamokat, hogy férfiakat és nőket is jelöljenek.

Július közepén az osztrák sajtó arról cikkezett, hogy Mihai Tudose PSD-s EP-képviselő vagy Klaus Iohannis elnök lehet az ország következő biztosa. Az államfő jelölésével kapcsolatos híresztelést a miniszterelnök már cáfolta, de a G4Media forrásai szerint a párt ülésein Marcel Ciolacu azt is kijelentette, hogy nem Mihai Tudoset jelölik, de mindenképp PSD-s politikust szeretnének biztosnak.

Románia legutóbb Adina Vălean révén a közlekedési portfóliót birtokolta, korábban a regionális politikák volt az övé, amit Corina Crețu irányított. Előtt Leonard Orban a többnyelvűségért felelős portfóliót kapta. A lehetséges biztosokról és a jelölés folyamatáról ebben az anyagunkban írtunk részletesebben.

Negrescut egyébként néhány hete választották meg az Európai Parlament egyik alelnökének.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!