Nicu Ștefănuțát az EP egyik alelnökének választották

2024. július 16. – 19:33

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Parlament alelnökének választották a függetlenül mandátumot szerző Nicu Ștefănuțát – tájékoztat a képviselő közleménye. A Zöldek képviselőcsoport jelöltjét 347 szavazattal választották meg. Szintén az EP alelenöke lett a PSD-s Victor Negrescu, akit a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége jelölt a tisztségre, és összesen 394 szavazatot kapott. Az EP-nek összesen 14 alelnöke van.

Az Európai Parlament elnökének a megválasztása után az alelnökökről döntöttek a választások utáni első strasbourgi plenáris ülésükön a képviselők. Az első körben 17 jelölt közül választhattak az EP-képviselők, és egy jelöltnek 333 szavazatra volt szükség ahhoz, hogy megszerezze a 2,5 éves mandátumot. Ez összesen 11 képviselőnek sikerült. A szavazás második körét rögtön az első után tartják.

„Megtiszteltetés számomra, hogy ma az Európai Parlament alelnökének választottak, de egyben nagy felelősség is. Célom, hogy közelebb vigyem az Európai Parlamentet az emberekhez, különösen a fiatalokhoz. A társadalmi válság, az egyenlőtlenségek és a diszkrimináció: aggodalommal tölti el a fiatalokat a jövőjük miatt. Nekünk, az egész parlamentnek kötelességünk megmutatni nekik, hogy az európai demokrácia működik, a jogaikat tiszteletben tartják és meghallgatják a hangjukat” – idézi a közelmény Ștefănuțát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!