A tervezettnél hamarább ért véget a parlamenti ülés, hogy a képviselők megnézhessék a román-ukrán meccset

2024. június 17. – 18:27

A tervezettnél hamarább ért véget a parlamenti ülés, hogy a képviselők megnézhessék a román-ukrán meccset
Fotó: Marcel Ciolacu Facebook oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A tervezettnél 20 perccel korábban ért véget hétfőn délután az alsóház plénumának ülése, hogy a képviselők megnézhessék Románia Ukrajna elleni Eb-mérkőzését.

Az ülés felfüggesztését Daniel Suciu, a képviselőház alelnöke jelentette be, miután konzultált a frakcióvezetőkkel. A döntést azzal indokolta, hogy lehetőséget kell adni a képviselőknek megnézni az Európa-bajnokságra nyolc év után kijutó román válogatott mérkőzését.

A romániai politikusok többségét úgy tűnik, hogy teljesen elragadta a fociláz. Hétfőn Marcel Ciolacu miniszterelnök is Münchenben látogatott, hogy román-bajor kétoldalú kapcsolatok fennállásának 25. évfordulóját ünnepelje, de közben természetesen arra is jutott ideje, hogy a szurkolókkal fényképezkedjen, illetve focimeccset nézzen. Szintén Münchenben tartózkodik az AUR elnöke, George Simion is.

Románia első csoportmérkőzése a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon nem is sikerülhetett volna jobban. Stanciu, Marin, Drăguș góljával 3-0-ra győzött Ukrajnával szemben, és 24 év után ismét meccset nyert foci-Eb-n.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!