Focimeccset is néz hivatalos bajorországi útján a miniszterelnök

2024. június 17. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

Marcel Ciolacu miniszterelnök hétfőn hivatalos látogatást tesz Bajorországban a román-bajor kétoldalú kapcsolatok fennállásának 25. évfordulója alkalmából – írja az Agerpres.

A kormány sajtóirodája szerint a látogatás keretében a kormányfő megtekinti a müncheni Allianz Arénában 16 órától kezdődő Románia-Ukrajna labdarúgó mérkőzést az Eb-n. Ezt követően részt vesz a román-bajor intézményi együttműködés 25. évfordulója alkalmából rendezett fogadáson a müncheni Nymphenburg kastélyban.

Az eseményen részt vesz Florian Hermann szövetségi és médiaügyi államtitkár, a bajor állam kancelláriavezetője, a Németországban élő román diaszpóra, a romániai szászok és svábok, illetve vallási felekezetek képviselői, valamint olyan bajor személyiségek, akik szerepet vállaltak a kétoldalú kapcsolatok kiépítésében.

A Románia és Bajorország közötti diplomáciai kapcsolatok fennállásának 25. évfordulója alkalmából szervezett eseményeken Luminiţa Odobescu külügyminiszter is részt vesz.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!