Hatósági felügyelet alá helyezték Silvestru Şoşoacát, akit az EP-választásokra gyűjtött aláírások hamisításával gyanúsítanak

2024. június 5. – 20:11

Másolás

Vágólapra másolva

Hatvan napos hatósági felügyelet alá helyezte Silvestru Şoşoacát szerdán a legfőbb ügyészség, írta a News.ro. Diana Şoşoacă szenátor férjét hamisítással és hamis nyilatkozattal vádolják. Az ügyészség közleményében kiemelte, hogy ebben az ügyben más gyanúsított vagy vádlott nincs.

Korábban a G4Media az írta, hogy nyomozás folyik a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy aláírás-hamisításra bujtott fel annak érdekében, hogy Silvestru Șoșoacă független európai parlamenti képviselőjelöltként elindulhasson a választáson.

Szerdán az AUR több tagját kihallgatták a legfőbb ügyészség székhelyén, az épület előtt eközben a párt több tucat tagja és szimpatizánsa gyűlt össze Claudiu Târziu, a párt országos tanácsának elnöke vezetésével, hogy tiltakozzanak a vizsgálat megindítása ellen, és támogassák George Simiont, írta az Agerpres.

„A rendszer kétségbeesetten vergődik, mert a hatalom kicsúszik a kezei közül. Attól tart, hogy az AUR túl nagyra nőtt. Az AUR megállíthatatlan, és akkor megpróbálják, ahogyan azt megtanulták, totalitárius eszközökkel megállítani” – nyilatkozta Târziu.

George Simion szerdán a honlapján közölte, hogy több tucat hozzá közel álló személyt és az AUR kampánystábjának több tagját bekísérték az ügyészségre, „ahol megfélemlítik és fenyegetésekkel hamis tanúvallomásra kényszerítik őket”.

Simion közben Kolozsváron tüntetett az AUR mintegy harminc tagjával és szimpatizánsával, a Diákművelődési Ház előtt, ott, ahol Marcel Ciolacu miniszterelnöknek sajtótájékoztatót kellett volna tartania, majd találkoznia a Szociáldemokrata Párt (PSD) helyi tagjaival. A PSD betervezett programjai elmaradtak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!