George Simion: Fenyegetésekkel hamis tanúvallomásra kényszerítik az AUR több tucat tagját

2024. június 5. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion szerdán a honlapján közölte, hogy több tucat hozzá közel álló személyt és az AUR kampánystábjának több tagját bekísérték az ügyészségre, 'ahol megfélemlítik és fenyegetésekkel hamis tanúvallomásra kényszerítik őket'.

A politikus ezt összefüggésbe hozta azzal, hogy a hétfőn kérte Vasile Dîncu visszaléptetését a Szociáldemokrata Párt (PSD) európai parlamenti jelöltlistájáról, ami miatt a 'párhuzamos állam támadást indított az AUR ellen'.

Simion kifejtette: számított arra, hogy Marcel Ciolacu PSD-elnök a közvélemény manipulálásával megpróbálja kivonni az AUR-t a választási küzdelemből. 'De arra nem gondoltam, hogy annyira kétségbeesett, hogy ártatlan embereket hurcoltasson el az otthonukból a lakájaival az ügyészségre' – írta a honlapján.

A politikus szerint a miniszterelnököt háttérből irányító személyeket kétségbe ejti az AUR nagy támogatottsága, ezért 'támadásba lendültek', és minden eszközt megragadnak a párt politikai életből történő eltávolítására. Szerinte az AUR most annak árát fizeti meg, hogy meg mert szólalni Florian Coldea volt SRI-tábornok ügyében, és a többi párttól eltérően nem volt hajlandó lepaktálni a 'párhuzamos állammal'.

Simion közölte, hogy az AUR nem hagyja magát megfélemlíteni, mert 'amíg a románok az ő oldalukon állnak', addig senki sem állíthatja meg őket. Hozzátette, hogy azoknak, akik őt 'bilincsbe akarják verni', előbb a 'románok szavazatain kell átgázolniuk'.

Szerdán a rendőrök előállították és a legfőbb ügyészségre kísérték Silvestru Şoşoacát. A férfit az európai parlamenti választásokon való indulásához szükséges aláíráslista meghamisításának gyanújával hallgatják ki – tudta meg ügyészségi forrásokból az Agerpres.

Silvestru Şoşoacának a gyanú szerint George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke segített az aláírások meghamisításában. A legfőbb ügyészség George Simion nevének említése nélkül bejelentette, hogy büntetőeljárást indított az ügyben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!