Ügyészek hallgatják ki a szíriai férfit, aki hétfőn megkísérelte felgyújtani magát az izraeli nagykövetség előtt

2024. június 4. – 15:41

Ügyészek hallgatják ki a szíriai férfit, aki hétfőn megkísérelte felgyújtani magát az izraeli nagykövetség előtt
Rendőrök kísérik azt a szíriai állampolgárt a bukaresti ügyészségre, aki Molotov-koktéllal támadt Izrael nagykövetségének épületére 2024. jún. 3-án – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

A fővárosi negyedik kerületi ügyészségre kísérték kedden azt a szíriai állampolgárt, aki hétfőn megpróbálta felgyújtani magát Izrael bukaresti nagykövetsége előtt.

Az Agerpres szerint az ügyészek kihallgatják, majd döntenek az ellene foganatosítandó kényszerintézkedésekről.

Reuven Azar Izrael bukaresti nagykövet hétfőn köszönetet mondott a biztonsági erőknek és a román rendőrségnek, amiért letartóztatták „az erőszakos szélsőségest”.

A szír állampolgárságú férfi hétfőn próbálta felgyújtani magát, miután Molotov-koktélt vágott Izraeli bukaresti nagykövetségének bejáratához. Állítólag azért, mert nem fogadták audienciára. A fővárosi rendőrség tájékoztatása szerint a 34 éves férfit a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) terrorelhárító csoportjának tagjai fogták le, majd átadták a helyszínre kiérkezett rendőröknek.

A Román Rendőrség sajtószóvivője, Georgian Drăgan hétfőn az Antena 3 televíziónak azt nyilatkozta, addigi információik szerint a férfit a tartózkodási engedélyével kapcsolatos személyes elégedetlensége késztette tettének elkövetésére, nem antiszemita incidens történt, és a Gázai-övezetben zajló eseményekhez sincs köze az esetnek. Az incidens körülményeit még vizsgálják, ellenőrzik a férfi esetleges priuszát is a bűnügyi nyilvántartóban, majd elrendelik a törvény által előírt intézkedéseket.

A rendőrség korábban közölte, hogy a SRI-nek a nagykövetség biztonságáért felelős munkatársai eloltották a tüzet. A tájékoztatás szerint csak az egyik ajtón levő plakát sérült meg, sem anyagi, sem másfajta kár nem keletkezett.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!